Hoe geef ik Beeldvoerders toegang tot mijn Google Analytics?

Volg dit stappenplan om Beeldvoerders toegang te geven tot Google Analytics.

Toegang tot mijn Google Analytics

Om Beeldvoerders toegang te geven tot Google Analytics, volg je dit stappenplan.

Hoe zit het met rollen in Google Analytics?

Binnen Google Analytics zijn er verschillende gebruikersrollen:

• Beheerder - Deze rol kan gebruikers beheren & rechten toewijzen.
  • Bewerker - Deze rol heeft alle rechten behalve gebruikers beheren. Deze rol kan dus filters maken, properties beheren, doelen instellen, rapporten maken, etc.
  • Marketeer - Deze rol kan met het team samenwerken, maar kan niet zelf properties beheren, doelen instellen, etc. Wel kan hij zijn eigen rapporten, dashboards en segmenten zien.
  • Analist - Kan alleen (mee)lezen en analyseren.
  • Kijker - Kan alleen (mee)lezen.

Stappenplan - toegang geven aan Beeldvoerders

Stap voor stap geef je Beeldvoerders toegang tot Google Analytics.

1. Log in bij Google Analytics

2. Dubbelcheck dat je in het juiste account zit

Dubbelcheck of je het juiste account hebt
Dubbelcheck of je het juiste account hebt (stap 1)
Dubbelcheck of je het juiste account hebt
Dubbelcheck of je het juiste account hebt (stap 2)

3. Klik in de linkerzijbalk op Beheer

Beheer Google Analytics
Beheer Google Analytics

4. Klik in het beheerdersdashboard op Toegangsbeheer voor property

Toegangsbeheer tot Property
Toegangsbeheer voor Property

5. Klik op + in de rechterbovenhoek > Gebruikers toevoegen

Voeg een gebruiker toe
Voeg een gebruiker toe

6. Voeg beeldvoerders@gmail.com toe, geef deze de juiste rechten > Klik op toevoegen

Voeg Beeldvoerders toe
Voeg Beeldvoerders toe